Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - رئيس بخش زلزله مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي گفت: با وجود آنکه 35 گسل در اطراف تهران وجود دارد اما هرگونه پيش‌بيني زلزله براي اين کلانشهر مبناي علمي ندارد.

به گزارش ايرنا، علي بيت الهي روز سه شنبه در سخناني اعلام کرد: هم اکنون 35 گسل زلزله با بزرگاي 10 تا 300 کيلومتر در اطراف تهران وجود دارد و با وجود فعال بودن آنها اينکه بخواهيم پيش‌بيني کنيم زلزله بزرگي در راه است، فاقد مبناي علمي و ديدگاه کارشناسي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اين که رخداد زلزله‌هاي غرب تهران در دو دسته اتفاق لرزه‌اي رخ داده است، افزود: بخشي از آنها خوشه زلزله‌هايي بود که حدود چند روز قبل از زلزله ملارد در اطراف کرج مشاهده و ثبت شد و بعد از آن، زلزله 29 آذر ماه سالجاري ملارد با بزرگي 5.2 اتفاق ‌افتاد.
بيت‌اللهي بيان کرد: چنانچه به نقشه توزيع زمين ‌لرزه‌هاي اطراف تهران دقت کنيم، مشاهده مي‌کنيم که بخش غربي تهران تا قبل از اين حوادث لرزه‌اي که اشاره شد، در واقع منطقه‌اي با آرامش نسبي قابل توجه از نظر زلزله بود اما برعکس شرق استان تهران و شرق شهر تهران که نرخ لرزه‌خيزي بالايي داشت، با زلزله هاي اخير، معادلات جابه‌جا شد.
رئيس بخش زلزله مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي افزود: غرب تهران قبل از زلزله ملارد خيلي از منظر زلزله محل بحث نبود. زيرا فعاليت لرزه‌اي نادري داشت و مدت زمان زيادي نيز بود که شاهد زمين لرزه در آن منطقه نبوديم. اما بعد از زلزله 29 آذر ماه اين امکان مطرح شد که ممکن است اين فعاليت لرزه‌اي، مستمر و ادامه‌دار باشد.
وي تصريح کرد: در ماه گذشته که زلزله فيروزکوه با بزرگاي 4.1 ريشتر رخ داد، تعقيب آن به دليل قرارگيري در اطراف تهران مورد توجه بيشتري قرار گرفت زيرا گسل‌هايي که مسبب اين قبيل زلزله‌ها هستند گاها ادامه آن تا نزديکي‌هاي تهران نيز مي‌رسد. بنابراين علاوه بر آنکه اين مناطق براي ما مهم هستند، مساله و موضوع پايتخت کشور نيز براي ما از اهميت بيشتري برخوردار است.
بيت‌اللهي با تاکيد مجدد بر اين که زلزله، قابل پيش بيني نيست و پيش بيني هاي زلزله مبناي علمي ندارند، گفت: گسل‌ها اگر فعال نباشند هيچگاه زلزله‌اي رخ نمي‌دهد. منظور از گسل‌ها همان شکست‌هايي است که در لايه‌هاي سنگي عمق زمين رخ مي‌دهد و آن شکستگي‌ها را ما به عنوان زلزله ثبت مي‌کنيم.
وي ادامه داد: بنابراين براي شکستگي‌هاي لايه‌هاي زمين، نياز به يک تنش و نيرويي در لايه‌هاي زمين است که بتواند آنها را بشکند و شکست آنها در امتداد گسل‌ها موجب بروز زلزله شود. بنابراين استنتاج ما اين است که محدوده تهران و اطراف آن در حالت فعاليت لرزه‌اي قرار دارد اما خوشبختانه سه راس مثلثي که عرض کردم مخصوصا قسمت شرقي و جنوبي به اندازه کافي از تهران دور هستند.
بيت اللهي تاکيد کرد: بعد از زلزله ورامين بر اساس تحقيقاتي که انجام داديم آن منطقه و تهران از نظر علائم لرزه‌اي که ثبت شود و دال بر ادامه فعاليت هاي غيرنرمالي در پوسته تهران و اطراف آن شود، مشاهده نشد.
وي تصريح کرد: از نظر لرزه‌اي، پوسته تهران فعاليت دارد و گسل‌هاي اطراف تهران فعال هستند. اما اينکه بخواهيم پيش‌بيني کنيم که زلزله بزرگي در راه است اين حرف فاقد مبناي علمي و ديدگاه کارشناسي است مثل اينکه بخواهيم بگوييم زلزله‌اي هم در راه نيست.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1108** خبرنگار: ايرج منصوري **انتشاردهنده: فرهاد راستي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۶۱۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد

به تازگی وزارت بهداشت اعلام کرده که طرح ارزیابی اثرات قلیان اکسیژن را در ۱۰ استان کشور آغاز کرده است؛ رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت می‌گوید در این دستگاه که به "پاک‌دم" نیز شناخته می‌شود از ترکیب گازهای اکسیژن و نیتروژن استفاده شده است؛ به‌گفته وی، گاز موجود در این دستگاه به‌عنوان گاز خنده نیز مشهور است و موجب ایجاد احساس نشاط در مصرف‌کنندگان می‌شود!

با وجود این، برخی پزشکان نسبت به خطرات استفاده از این نوع قلیان، هشدار داده‌اند و البته طبق مشاهدات میدانی در مراکزی که این نوع از قلیان‌ها را سرو می‌کنند، عوارض متعددی در افرادی که قلیان اکسیژن را مصرف می‌کنند، قابل رؤیت است.

در همین راستا دکتر حمید سهراب‌پور؛ فوق‌تخصص ریه و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که گاز N۲O یا همان گاز خنده‌آور در صنایع داروسازی کاربرد دارد، گفت: موارد استفاده از این گاز بسیار محدود است و در بیهوشی‌های سطحی در زمان قدیم استفاده می‌شد و آنچه به‌عنوان قلیان‌های اکسیژن مطرح شده است، بیشتر بُعد تجاری و تبلیغاتی دارد و جنبه علمی ندارد.

وی افزود: همچنین این‌که عنوان شده است استفاده از این قلیان جنبه اکسیژن‌درمانی دارد درست نیست زیرا اکسیژن‌درمانی به این معناست که فرد با استفاده از کپسول، اکسیژن را استنشاق کند در حالی که این قلیان صرفاً شامل اکسیژن نیست.

گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب "روانگردان" نیز دارد

این فوق‌تخصص ریه متذکر شد: اتصالات و لوله‌های هر نوع قلیانی، محل مناسب برای تجمع باکتری‌ها و رشد قارچ‌هاست و بنابراین خطرات زیادی برای ریه افراد دارد.

این پزشک متخصص داخلی و فوق‌تخصص ریه همچنین به مضرات استفاده از قلیان‌های دخانی اشاره و تصریح کرد: قلیان دخانی و حاوی تنباکو نیز مقادیر زیادی از دود را وارد ریه‌ها می‌کند که این موضوع به سلامتی ریه آسیب جدی وارد می‌کند؛ مواد آروماتیک و معطر موجود در تنباکوها نیز به‌شدت سرطان‌زاست؛ بنابراین باید وزارت بهداشت، فرهنگ‌سازی‌های لازم برای کاهش مصرف انواع دخانیات و قلیان‌ها را انجام دهد و با سایر دستگاه‌ها برای کاهش تولید و مصرف این نوع مواد دخانی، رایزنی کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • فوق‌تخصص ریه: قلیان اکسیژن مبنای علمی ندارد
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
  • انجام ارزیابی اولیه از خسارت زلزله امروز در خراسان شمالی
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت